Știri

Extravaganță sau utilitate: geocoins, Lifestyle Collection și un mini Senna

Febra „geocaching” i-a cuprins inclusiv pe cehii de la Skoda, Mini se laudă cu o nouă colecție pentru 2018-2020, iar McLaren Senna a intrat la apă și a ajuns un model miniatural de zece ori mai ieftin…

Producătorul din Mladá Boleslav a decis să se alăture febrei „geocaching” – o activitate recreațională extrem de populară ce include adevărate căutări de comori pentru amatorii de aventuri outdoor cu o înclinație pentru tehnologie. Constructorul – după ce se alătura mișcării în 2016 cu Skoda Kodiaq (folosit drept motiv al unui număr de 180 „travel bugs”) a decis ca anul acesta să pluseze cu introducerea în circulație a 500 „geocoin” reprezentând cinci dintre cele mai cunoscute modele ale companiei din toate timpurile. Pasionații de geocaching vor avea de acum de alergat după Laurin & Klement Voiturette A din 1905 – primul automobil Skoda, L&K Škoda 110 din 1925/ Škoda Pilsen, Skoda Rapid din 1936, Skoda Felicia Cabriolet și Skoda 1000MB din 1964.


În schimb, Mini are grijă de mai toate aspectele de „lifestyle” ale fanilor mărcii și nu numai cu ajutorul „Mini Lifestyle Collection 2018-2020” – noua iterație oferind de toate pentru toți cu ajutorul celor peste 100 de elemente. De la îmbrăcăminte la bagaje, accesorii, elemente destinate copiilor sau mobilității, Mini a inclus de toate, fiind în același timp dominată de noile culori exterioare Island și Coral. McLaren rămâne însă cât se poate de exclusivist chiar și în cazul celui mai mic Senna pe care l-am descoperit momentan – un model la scara 1:8, extrem de detaliat și exorbitant: Limited Edition costă nu mai puțin de $8.184. Totuși, acest preț ar putea părea un adevărat chilipir pe lângă cel vehiculat pentru modelul real – cu o producție limitată la doar 499 unități, Senna costă peste 830.000 dolari.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE