Știri Video

Eco-luni: VW I.D. R a ajuns la Pikes Peak, FCA renunță la diesel și vrea noi Fiat-uri electrice, plus Nobe 100 (video)

Avem de toate pentru a începe săptămâna cât mai verde: Volkswagen a început testele la Pikes Peak cu monstrul electric I.D. R, din Estonia sosește un adorabil vehicul EV cu doar trei roți, în timp ce FCA are planuri cât se poate de ecologice.

Abia pe 24 iunie vom avea parte de ediția de anul acesta al faimoasei Pikes Peak International Hill Climb, însă Volkswagen este deja la locație pentru a testa noul model de curse special pregătit pentru această tentativă – I.D. R. Romain Dumas, pilotul desemnat pentru cursa oficială este și el la datorie în Colorado, unde conform directorului Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, echipa realizează ultimele ajustări – iar noi sperăm la un nou record mondial la sfârșitul lunii.
Din America sărim înapoi în Europa, mai precis în Estonia, unde tocmai a apărut „noul” Nobe 100 – un model care de fapt este foarte evocativ pentru perioade demult apuse. Adorabil și nostalgic – plus un tren de rulare 100% electric, deci motive destule pentru a-i ierta pe proiectanți că au „uitat” să adauge o a patra roată, probabil pentru a putea concura cu Morgan 3-Wheeler EV3 – cu toate că noi mai degrabă l-am încadra în aceeași categorie cu Honda Urban EV Concept.Clasificat ca trike, Nobe 100 este în plus și semi-decapotabil – dar mai ales a fost construit din componente 100% reciclabile. Autonomia oficială este de 220 km, cu performanțe bune datorită sistemului de tracțiune integrală și o viteză maximă de 110 km/h – însă mai este până va ajunge în producția de serie, deoarece deocamdată producătorul este implicat într-o campanie de tip crowd-sourcing pentru a strânge un milion de euro.


Fiat Chrysler Automobiles a prezentat un nou plan „cincinal” zilele trecute – iar pe noi ne-ar putea interesa veștile că producătorul italo-american a decis în sfârșit să se axeze pe electrificarea brandurilor sale, urmând ca până în 2021 să renunțe la toate propulsoarele diesel din gama sa europeană. În plus, Fiat-ul 500 va deveni un exponent major al acestui trend – cu o nouă generație 500e anunțată oficial dar și o versiune tip station wagon ce readuce în actualitate denumirea Giardiniera (în timp ce 500X și L vor avea parte de versiuni hibride).

 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE