Știri

Domanig Mercedes-AMG GT R face aproape inutilă apariția „Black Series”

Familia Mercedes-AMG GT crește parcă pe zi ce trece, cum ar spune povestea cu Făt-Frumos, însă mai avem de așteptat până la apariția oficială a modelului vârf de gamă – noul „Black Series”.

Cei nerăbdători au totuși o soluție – tunerul german Domanig Autodesign, în colaborare cu specialiștii aftermarket de la IMSA (nu asociația – International Motor Sports Association) a creat propria versiune a modelului AMG GT R. Aceasta cuprinde câteva elemente clasice din domeniu – în speță un set de turbo-uri supradimensionate, precum și ceva modificări la evacuare pe lângă dotarea obligatorie cu un filtru de aer sport sau un radiator adițional.


După alte câteva elemente „secrete”, V8-ul de doar 4 litri a ajuns să dezvolte nu mai puțin de 769 CP și un cuplu de locomotivă diesel – 960 Nm, o creștere absolut spectaculoasă de la nivelul de bază (oricum deloc de neglijat) de 577 CP și 700 Nm. Astfel, noul GT R va sprinta la 100 km/h în doar 2,9 secunde – cu nu mai puțin de șapte sutimi de secundă față de versiunea „standard”. Iar aceste cifre nu sunt potențiale – ci demonstrate în lumea reală, unde tunerul a mai înregistrat și valorile pentru zero-200 km/h la 8,8 secunde și o viteză maximă de 330 km/h – limitată electronic.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE