Noutăți

Doi producători de subansamble auto vor investi în România

Se anunță noi investiții în industria auto

Două companii auto producătoare de componente sunt interesate să investească în România 75 de milioane de euro. Vor fi create astfel 170 de locuri de muncă.

Se anunță noi investiții în industria auto
Se anunță noi investiții în industria auto

Două companii auto din Europa de Vest sunt interesate să deschidă fabrici în România. Acestea vor investi 75 de milioane de euro, a declarat Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

O subsidiară a Daimler își extinde activitățile din România

Există însă și o reticență din partea acester constructori auto, care doresc predictibilitate. ““Ei îmi cer predictibilitate pentru următorii trei ani. Eu nu pot să le ofer așa ceva, dat fiind contextul de la noi”, a adăugat Stroe, la conferința “Cheie, contact, sales! Cum relansăm industria auto din România”, oragnizată de Ziarul Financiar.

Bosch deschide o nouă fabrică la Cluj

Industria producătoare de componente auto a ajuns anul trecut să exporte o producție în valoare de 8,14 mld. de euro. Cifra totală de afaceri a acestor companii a ajuns la 10,7 miliarde de euro. Industria auto în ansamblul său (furnizori și producători de mașini) a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15,9 miliarde de euro, dintre care 5,2 miliarde au fost realizate de către Dacia și Ford.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE