Știri

Dodge Demon și Viper, Lambo-uri de film și un Pagani Zonda… artistic

Dacă nu am fi spus Demon și Viper alăturarea mărcii nu ar fi avut nici un rost lângă Lamborghini sau Pagani… însă din păcate ar putea fi ultima oară când reușim această asociere.

Aceasta deoarece în cadrul Barrett-Jackson Northeast Auction de la sfârșitul lunii viitoare un foarte norocos pasionat al automobilului va deveni proprietarul ultimelor exemplare 2018 Dodge Challenger SRT Demon și Dodge Viper. Primul a fost produs în doar 3300 de exemplare și poate va mai trăi dacă Dodge îl recreează și pentru generația următoare a muscle car-ului – însă din păcate pe Viper îl așteaptă „Valhalla” automobilelor de performanță dincolo de acel moment… Considerate ca făcând parte dintr-un pachet “The Ultimate Last Chance”, cele două modele livrează împreună nu mai puțin de 1485 CP!


Lamborghini în schimb ne îndeamnă la o vizită la muzeu – acasă în Sant’Agata Bolognese, unde putem viziona o nouă expoziție inspirată de faimoasa „Hollywood Walk of Fame”. Probabil ați ghicit – producătorul exotic celebrează astfel aparițiile Lambo în filme celebre de-a lungul timpului, mai exact între 1969 și 2016 (să ne aducem aminte de portocaliul Miura P400 din clasicul „The Italian Job”).


Și artistul Shalemar Sharbatly ne invită la dezlănțuirea imaginației – de data aceasta cu ajutorul unui foarte colorat Pagani Zonda (da, supercar-ul exotic italian refuză cu încăpățânare – iar noi apreciem cum se cuvine acest fapt – să-și dea ultima suflare). Caroseria a fost pictată manual în ceea ce par a fi toate culorile curcubeului pentru Foglizzo, o faimoasă companie producătoare de piele italiană de lux, din dorința de a demonstra incredibila paletă de culori disponibilă în catalogul propriu.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE