Noutăți

Dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai: Mercedes-Benz Clasa S facelift

Una dintre cele mai tehnologizate limuzine din lume, nava amiral cu steaua în trei colțuri, a avut parte de un tratament de întinerire, Mercedes-Benz Clasa S facelift fiind prezentat oficial în China, la Salonul Auto de la Shanghai. Locul premierei nu a fost întâmplător ales având în vedere faptul că limuzinele Mercedes sunt sinonime cu luxul suprem pe piața chineză, una dintre cele mai importante pentru producătorul german.

Conform obiceiului Mercedes-Benz, modificările de ordine estetic sunt minore și doar un ochi avizat le-ar observa cu ușurință de la prima vedere. Printre principalele noutăți remarcăm blocurile optice redesenate, cu o nouă semnătură LED, spoilere cu aspect nou și aceeași grilă a radiatorului pe toate modelele (în trecut doar pe versiunea V12, acum și pe cele V6 și V8). De asemenea, avem noi modele de jante, iar versiunea Maybach este gratulată cu mai multe ornamente cromate.

La interior se remarcă noul volan sport, cu suprafețe tactile, cele două display-uri de 12.3 inch unite, mai multe tipuri de tapițerii de piele și esențe din lemn disponibile pentru decorare. Ecranele de bord afișează informațiile după unul dintre cele trei programe setate: Classic, Sport și Progressive, iar, pentru confortul pasagerilor, inginerii Mercedes au scris șase programe prestabilite care ajustează climatizarea poziția scaunelor, funcțiile de masaj, iluminarea ambientală și nuanța de parfum emanată de ventilație, în funcție de preferințele și starea de spirit ale șoferului, respectiv, pasagerului.

Gama de motoare cuprinde un diesel de 3 litri și 286 CP (transmisie spate) sau 340 CP (4Matic) și un V8 bi-turbo, pe benzină, de 4 litri și 469 CP. Versiunea S63 AMG a renunțat la vechiul V8 de 5,5 litri în favoarea unui 4,0 bi-turbo de 612 CP, cuplat la o transmisie AMG Speedshift cu 9 trepte.

Funcțiile Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist și Active Lane Change Assist au fost îmbunătățite, astfel că Mercedes-Benz Clasa S facelift face un pas înainte către funcțiile de conducere autonomă: menține singură banda și distanța față de mașina din față, virează singură, schimbă banda (șoferul doar semnalizează) sau ajustează viteza în curbe.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTER

CATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE