Blog Gadgeturi Magazin Motorsport Noutăți Reportaj Video

Demonul vitezei: Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon este o bestie născută din tenebrele afinități ale americanilor pentru drag races. Este o mașină creată special să accelereze intempestiv, să fie cea mai rapidă pe sfertul de milă dar și să tortureze pneurilorile cu un sprint diabolic 0-60 MPH. Creat special pentru a asigura cea mai puternică accelerație pe sfertul de milă, Challengere SRT Demon are cel mai puternic V8 de serie din lume.

Până acum, cea mai rapidă mașină la sprintul 0-60 MPH, era Tesla Model S, cu 2,5 secunde. Cei de la Dodge și-au propus să bată acest record, performanță realizată cu modelul SRT Demon, care are nevoie de doar 2,3 secunde. Pentru a atinge această performanță au dopat motorul V8 de 6,2 litri cu un compresor mecanic care bagă 2,7 litri de aer la fiecare rotație, iar presiunea de supraalimentare este 14,5 psi.

Rezultatul este un total de 840 CP, suficient pentru a accelera de la 0 la 30 MPH în 1 secundă și pentru a parcurge un sfert de milă (400 metri) cu start de pe loc în 9,65 secunde, moment în care atinge deja o viteză de 140 MPH (224 km/h). mericanii folosesc sistemul imperial, noi pe cel metric, așa că, atunci când expunem datele tehnice ale unei mașini de peste ocean, le transformăm din imperial în metric. Acum nu este cazul, pentru că am pierde detalii ce țin de… rotunjire. La noi, accelerația se măsoară de la 0 la 100 km/h. La ei, de 0 la 60 MPH (miles per hour), aproximativ 96 km/h.

Interesant este că, grație resurselor uriașe ale motorului și a faptului că transmisia este pe puntea spate, la accelererarea intempestivă la plecarea de pe loc, Challenger SRT Demon ridică roțile din față de la sol, la fel ca dragsterele, intrând chiar în Cartea Recordurilor cu o înălțime de 2,92 feet (89 cm)!

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTER

CATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE