Noutăți

DC Design TCA vine cu sportivitate „Made in India”

Poate că ați auzit de modelul DC Avanti, un coupe cu inimă de Renault ce punea India pe scena producătorilor de automobile sport în urmă cu câțiva ani – DC TCA sosește acum drept succesorul său spiritual.

DC Design recunoaște direct în fața celor cărora stilul modelului TCA (prescurtare de la „Titan, Carbon și Aluminiu) li se pare vag familiar că a apelat la anumite „surse” de inspirație – mai precis Pagani Zonda și Ferrari LaFerrari – atunci când a creat acest coupe V6 realizat în serie redusă. Modelul a fost prezentat acasă în cadrul Salonului Auto Expo din New Delhi drept o ediție specială limitată la doar 299 de exemplare – din care 60 au fost deja pre-rezervate. În locul unui 2 litri în patru cilindri regăsit la bordul modelului Avanti noul TCA are parte de un V6 aspirat natural de 3,2 litri capabil de 320 – cu 10 ponei mai mulți decât în cazul versiunii limitate Avanti 310 prezentată la sfârșitul anului 2015.

TCA are parte de elemente de Grand Touring – precum noua cutie de viteze automată cu șase trepte, singura opțiune la capitolul transmisie – și performanțe destul de bune: zero la 100 km/h în 4,5 secunde și o viteză maximă aparent limitată electronic la 200 km/h. Deocamdată nu se știe însă dacă numele TCA va aduce cu sine și un progres la capitolul greutate, de dorit dacă ne raportăm la mai vechiul Avanti – ce cântărea la gol 1580 kg.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE