Știri

Cum să fii diferit în off-road, cu Mercedes-Benz Special Trucks și Land Rover

Unimog sau Zetros cu AWD, dar și Land Rover autonom pe orice tip de teren – uneori este bine să fii un pic diferit. Nici o problemă, avem destule elemente „speciale” aici.

Mercedes-Benz Special Trucks și partenerii săi, spre exemplu, și-au anunțat participarea între 31 mai și 3 iunie la show-ul „Adventure & All-Wheel Drive” desfășurat în Bad Kissingen din Lower Franconia, un orășel mai degrabă cunoscut pentru spa-urile sale decât pasiunea pentru off-road. Și totuși… pe modele precum Unimog sau Zetros, în configurațiile 4×4, parteneri precum Hellgeth, Bimobil, Bliss Mobil, Bocklet, Unicat sau Ziegler Adventure se vor întrece în a-și demonstra abilitățile de conversie – avem de toate, de la mobile home la vehicule destinate expedițiilor în condiții grele.


În schimb specialiștii britanici de la Land Rover ne anunță că au decis ca cele mai noi tehnologii din domeniul mobilității – în speță sistemele de condus autonome – să îi însoțească pe clienții mărcii chiar și atunci când își duc vehiculele pe teren accidentat. Proiectul „CORTEX” are ca scop dezvoltarea de SUV-uri capabile de parcursuri autonome în orice condiții meteo și pe orice tip de teren, având parte de o finanțare de aproape patru milioane de lire sterline.


Ideea din spatele noului proiect este de a implementa o nouă tehnologie – în premieră mondială – denumită „5D”, care să combine datele provenite de la senzori acustici, video, radar, LiDar (light detection and distance sensing) cu sistemele de tip „machine-learning” pentru a permite un parcurs autonom pe orice tip de vreme sau teren. Alături de Jaguar Land Rover, în proiectul Cortex, mai stau și University of Birmingham, devenită un centru mondial pentru sistemele de senzori și radar pentru AV (autonomous vehicle) sau Myrtle AI, experți pe zona machine learning.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE