Auto util

Cum îți colantezi singur mașina?

Aplicarea unui autocolant tuning te ajută să îți personalizezi mașina sau să obții acea culoare pe care ai dorit-o dintotdeauna, dar nu se regăsea în paleta producătorului auto.

Pentru a transmite un mesaj în trafic sau a-ți promova propria afacere oriunde te deplasezi, poți alege o colantare personalizată ca strategie de marketing. Un alt motiv pentru alegerea foliei auto este conservarea vopselei originale, care va fi ferită de praf, intemperii și lovituri minore. Dacă ești în căutarea unor metode de personalizare a mașinii, găsești autocolant tuning auto aici.

Poți colanta un singur element sau întreaga caroserie

Marele avantaj al colantării este că poți alege între un singur element și întreaga caroserie. Dacă folosești folia auto ca strategie de marketing, este suficient să aplici logo-ul firmei, un motto, date de contact și adresa de pe rețelele de socializare unde poți fi găsit. În funcție de specificul activității, reclama poate fi mai discretă sau mai agresivă. Oriunde te-ai afla în trafic, pe stradă sau în orice parcare, oamenii vor vedea că afacerea ta există.

Folia îți oferă orice culoare sau textură

Spre deosebire de vopseaua auto, care nu poate fi decât mată sau lăcuită, folia vine într-o diversitate de texturi, în variante reflectorizante sau fluorescente. Dacă ai o flotă de mașini care circulă noaptea prin locuri întunecate, personalizarea acestora cu folii care le fac evidente în trafic este o măsură de siguranță pentru șoferi, pasageri și mărfurile transportate.

Vopseaua originală este protejată

Folia în sine și adezivul cu care se aplică devin o suprafață ce conservă vopseaua originală și caroseria mașinii. În primul rând, vopseaua și elementele de caroserie nu mai intră în contact direct cu razele soarelui, cu picăturile de ploaie sau zăpadă sau cu materialele antiderapante extrem de corozive. În plus, scapi de micile retușuri pe care trebuia să le faci din cauza zgârieturilor sau a pietricelelor aruncate în partea din față a mașinii în trafic. Toate acestea vor fi preluate de folia autoadezivă și îndepărtate cu ușurință.

Produsele de calitate rezistă mai mult

Există în piață o mulțime de soluții pentru colantare. Alegerea produselor de calitate atât în ceea ce privește folia, cât și adezivul și mai ales manopera de aplicare sunt esențiale pentru un rezultat durabil. Întrucât folia va deveni elementul care preia toate intemperiile vremii, expus deseori contactului cu apa sau zăpada, este important să cauți o lucrare calitativă. Adezivul este liantul care îți protejează vopseaua originală și caroseria în timp ce ajută la aplicarea uniformă a foliei. Cea mai înțeleaptă alegere este un produs pe bază de solvent, transparent, care poate fi îndepărtat cu ușurință atunci când dorești să renunți la autocolant, fără a provoca daune vopselei.

Pregătirea mașinii pentru colantare

Pregătirea mașinii pentru acest proces necesită multă atenție. În primul rând, trebuie să elimini orice imperfecțiune care ar putea fi preluată de folia aplicată. Colantul auto se aplică doar pe suprafețe curate, fără impurități. Un pistol de suflare cu aer comprimat te poate ajuta să obții acea suprafață netedă și curată de care ai nevoie pentru aplicarea foliei în zonele mai puțin accesibile. Dacă alegi varianta Do-It-Yourself pentru colantare, execută lucrarea cu mare grijă atât pentru pregătirea automobilului, cât și pentru colantarea propriu-zisă. Dacă nu ai experiență și nu ești sigur că va ieși perfect, apelează la ajutorul unor specialiști.

În funcție de modificările pe care le vei aduce aspectului inițial al mașinii, trebuie să mergi la Registrul Auto Român pentru a constata dacă trebuie sau nu să soliciți eliberarea unui nou certificat de înmatriculare în care să se regăsească noua culoare. În principiu, dacă nu se schimbă mai mult de 50% din culoarea originală, vei putea circula fără probleme.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE