Auto util

Cum alegi cele mai bune covorașe auto pentru mașina ta

Covorașele auto sunt accesorii care, înainte de rolul decorativ pe care îl au, protejează podeaua mașinii de murdărie și umezeală. Mulți dintre șoferi omit importanța acestora și nu investesc prea mult în achiziția unui set de covorașe calitativ. Alții, mizează mai degrabă pe designul acestora, decât pe materialele din care sunt realizate. 

În realitate, dacă și tu consideri că mașina trebuie să fie îngrijită și să arate bine, este nevoie ca aceste accesorii să fie și practice, și estetice. Prin urmare, care sunt cele mai bune covorașe auto și cum le alegi?

Configurația preșurilor auto: universale versus dedicate

Piața accesoriilor auto este extrem de dezvoltată, motiv pentru care ai la dipspoziție o varietate de opțiuni când vine vorba despre alegerea preșurilor auto. Primul aspect asupra căruia trebuie să te hotărăști când vrei să cumperi covorașe de mașină este configurația acestora. Astfel, ai o variantă ieftină și ușor de găsit, adică preșurile auto universale, însă poți opta pentru unele special create pentru modelul tău de mașină. 

Deci, dacă primele menționate au o formă standardizată, cele din a doua categorie se potrivesc perfect formei și dimensiunilor diverselor automobile. În plus, chiar dacă și preșurile auto standard pot fi o alegere bună dacă ai un buget redus, ele pot lăsa descoperite anumite zone ale podelei, având în vedere că nu sunt personalizate în funcție de specificațiile fiecărui model de automobil. Pe de altă parte, optând pentru un produs de acest tip, nu este exclus nici să te confrunți cu excesul de material. 

Acestea sunt și motivele pentru care este recomandat să te orientezi către un set de covorașe de mașină creat special pentru automobilul pe care îl conduci.

Ești posesorul unei bijuterii pe roți italienești? Comandă covorașe Alfa Romeo originale, care se vor integra cum nu se poate mai bine în decorul mașinii tale. 

Covorașe din mochetă sau din cauciuc?

Materialul din care sunt realizate preșurile auto este și el important. În această privință, ai două mari opțiuni, respectiv cauciuc sau mochetă. Desigur că la acest capitol îți poți lăsa gusturile personale să dicteze, dar nu ar fi rău să iei în calcul și alte considerente. 

Unul dintre acestea este chiar sezonul în care vrei să le folosești. Astfel, cele din mochetă (sau material textil și PVC) sunt mai potrivite pentru vară, atunci când șansele să aduci în mașină, involuntar, murdărie și umezeală sunt mai reduse. Pe de altă parte, toamna și iarna covorașele auto din cauciuc sunt cea mai potrivită alegere. Acestea sunt mai ușor de curățat și, foarte important, împiedică zăpada, apa sau noroiul să ajungă la nivelul podelei mașinii, protejând-o. Nu este de neglijat nici faptul că ele împiedică alunecarea, având aderență foarte bună și fiind prevăzute cu sisteme de atașare speciale care se fixează de podeaua mașinii. 

Atunci când alegi covorașe auto din cauciuc, optează pentru unele de calitate. Cele din clasa inferioară pot să emane un miros foarte puternic în interiorul mașinii, din cauza materialelor de joasă calitate din care sunt confecționate. 

În ceea ce privește aspectul, cei mai mulți dintre șoferi mizează pe covorașele auto din mochetă, ele oferind designului mașinii o notă de eleganță. Atenție, însă, dacă obișnuiești să-ți cureți mașina acasă, vei avea nevoie de soluții speciale pentru curățarea covorașelor de mochetă.

Pe lângă criteriile descrise mai sus, cele mai bune covorașe auto sunt cele care prezintă elemente ce le conferă fiabilitate. Prin urmare, înainte de a le cumpăra, verifică dacă au marginea înălțată, care să împiedice scurgerea lichidelor pe podeaua mașinii. De asemenea, uită-te pe partea inferioară a acestora și verifică dacă prezintă striații care să le asigure aderența. 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE