Știri

Concursul de Eleganţă Sinaia 2019 – preview

Concursul de Eleganţă Sinaia 2019 – preview

Concursul de Eleganţă de la Sinaia, ediția 2019, se va desfășura în acest weekend, pe 29 iunie – ca de obicei, pe domeniul Castelului Regal Peleș. Iar promisiunile sunt pe măsură: automobile de poveste, un juriu internațional, expoziții speciale din partea partenerului BMW Group şi, în premieră ca marcă invitată, Citroën.

Anul 2019 marchează întoarcerea automobilelor de competiție în eveniment, dar şi debutul unei categorii noi, „Legende de mic litraj”. Iar concursul va avea parte de 36 de participanți din patru țări, printre care și un concurent din Rusia ce va parcurge aproximativ 5000 km cu modelul său Peugeot 203 din 1958 pentru a fi prezent. Nu va lipsi nici un omagiu adus Preşedintelui de Onoare al Retromobil Club România, MS Regele Mihai I: un roadster sportiv Aero 30, din 1936.

La fel ca anul trecut, președintele juriului va fi jurnalistul austriac Wolfgang Buchta, redactor-şef al publicației de specialitate Austro Classic. În plus, vor mai face parte din juriu și designerul BMW Alexey Kheza (stil exterior Seria 3 şi 7), sau Jackie Jouret – o jurnalistă americană care a descoperit un BMW 507 deținut odinioară chiar de Elvis Presley.

Alături de BMW Group România, partener tradițional al evenimentului – care aduce atât modele moderne cât și clasice în cele trei zone expoziționale dedicate – Citroën deschide seria de mărci invitate, sărbătorind la Sinaia centenarul companiei. Evenimentul va debuta la ora 10 cu expoziția automobilelor participante la Castelul Peleş, Economat şi Pelişor. Parada de prezentare pe Platoul Castelului Peleş va începe de la ora 12, iar după turul orașului Sinaia de la ora 17 va urma festivitatea de premiere, la Casino Sinaia, de la ora 18.

Auto motor și sport este, așa cum impune tradiția, unul dintre partenerii media ai Concursului de Eleganță Sinaia, de aceea vă invităm să ne urmăriți pe canalele de social media pentru relatări live, pe amsonline.ro și apoi în paginile revistei, pentru toate impresiile la cald.

 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE