Știri

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2015 intră în atmosfera rebelă a anilor ’70

În perioada 22–24 mai 2015, BMW Group Classic şi Grand Hotel Villa d’Este reunesc proprietari şi pasionaţi ai automobilelor istorice sub mottoul „Seventies style – the jetset is back“

31_Poster_2015_210 x 240 mm.indd

Automobilele rare care vor fi înscrise în această ediţie a Concorso d’Eleganza Villa d’Este sunt deseori considerate ca fiind „opere de artă pe roţi“. Anul acesta, vizitatorii concursului de frumuseţe pentru automobile şi motociclete de epocă, găzduit de BMW Group Classic şi Grand Hotel Villa d’Este, îşi vor aminti cum, în urmă cu 40 de ani, această descriere a căpătat un nou înţeles. În iunie 1975, un BMW 3.0 CSL pictat de artistul american Alexander Calder a concurat în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Acesta a fost automobilul care a lansat tradiţia Art Car iniţiată de BMW şi care rămâne şi în prezent un reprezentant fascinant al unei ere strălucitoare – una în care arta senzaţională şi stilul de viaţă exclusivist au pătruns şi în lumea auto. La Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2015, strălucirea şi ambianţa glamour a anilor ’70 vor reveni la viaţă. „Seventies style – the jetset is back“ este mottoul weekendului clasic de pe malurile lacului Como, care va reuni, între 22 şi 24 mai 2015, proprietari şi pasionaţi ai automobilelor şi motocicletelor clasice într-un decor exclusivist. Concorso di Motociclette se va regăsi în program pentru a cincea oară, alături de alte puncte de atracţie printre care se numără şi o retrospectivă „90 de ani de Rolls-Royce Phantom“.

Şi în acest an, piesa de rezistenţă a evenimentului de 3 zile, care este găzduit de domeniul Villa Erba din Cernobbio, va fi concursul de frumuseţe în care automobilele şi motocicletele de epocă – cu o clasă remarcabilă şi cu un trecut fascinant – se vor lupta în diferitele categorii ale competiţiei. Cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a modelului, mașini Rolls-Royce Phantom din diferite perioade vor concura într-o categorie specială pentru favorurile juriului şi pentru râvnitele trofee Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Pe lângă aprecierea specialiştilor, concurenţii vor lupta şi pentru cea a publicului, voturile spectatorilor fiind cele care determină câştigătorii numeroaselor premii speciale.

O formulă rafinată de modele îi aşteaptă şi pe fanii motocicletelor clasice. Concorso di Motociclette s-a impus ca unul dintre punctele de atracţie ale celei de-a doua zile. Ca şi anul trecut, caravana de motociclete rare va face o escală la Parada Automobilelor de Epocă de la Villa d’Este, în drumul lor de la Como spre grădina Villa Erba din Cernobbio. Odată ce motocicletele își vor fi încheiat călătoria, privirile vigilente ale juraţilor vor analiza întregul platou de concurs.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este este considerat una dintre cele mai exclusiviste scene ale lumii pentru automobile şi motociclete de epocă, care totodată se bucură de o tradiţie foarte bogată. Evenimentul organizat la Cernobbio, oraş aflat în nordul Italiei, s-a desfășurat pentru prima dată în 1929 ca expoziţie pentru noile creaţii din industria auto, pentru ca din anii ’80 să se specializeze pe istoria automobilului. În 1999, BMW Group a preluat patronajul acestui omagiu adus rarităţilor auto, din 2005 BMW Group Classic şi Grand Hotel Villa d’Este fiind coorganizatori. Pe lângă automobilele clasice cu estetică remarcabilă şi semnificaţie istorică, Concorso d’Eleganza Villa d’Este prezintă studii de design şi prototipuri din diferite perioade pe care vizitatorii să le admire.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE