Noutăți Uncategorized

Conceptul Opel Monza prefigurează designul noilor modele Opel

După mai bine de 150 de ani de inovaţii în domeniul industriei auto, Opel prezintă, cel puţin parţial, o nouă provocare. Inovatorul Opel Monza Concept va avea debutul mondial în cadrul Salonului auto de la Frankfurt, desfăşurat între 12 şi 22 septembrie.????????????????????????????

Monza Concept le arată clienţilor la ce se pot aştepta de la Opel, în viitor. Acesta ilustrează  două teme principale ce vor reprezenta prioritățile celor  peste 6000 de ingineri, tehnicieni şi designeri din cadrul centrului Opel din Rüsselsheim, care dezvoltă generaţia următoare de modele Opel: eficienţă şi conectivitate.

Monza Concept face dovada unei eficienţe uimitoare prin arhitectura şi materialele utilizate, precum şi prin aerodinamica şi soluţia anunțată ca inovatoare a sistemului de propulsie. În ceea ce priveşte conectivitatea, Opel anunță că sistemul  reprezintă un avans considerabil în dezvoltarea sistemelor infotainment.

Designul Monza Concept reprezintă o evoluţie evidentă a limbajului de design Opel. Acest accent pus pe design devine imediat evident în partea frontală a autovehiculului. Postura joasă și cu linii fluide, capota clar definită şi conturul frapant al farurilor se îmbină pentru a conferi autovehiculului o doză suplimentară de încredere în sine. Aspectul general include mai multe elemente distinctive dezvoltate de Opel: pliul specific al capotei are un aspect tridimensional pronunţat, fiind mai proeminent, în timp ce bara cromată a grilei radiatorului, cu logoul Opel, are o mişcare ascendentă datorită lamelelor de la capete. Două lame caracteristice sub faruri sporesc aspectul sportiv. În ansamblu, Monza Concept are un aspect  atletic, menit să evoce eficienţă, emoţie şi o experienţă de conducere excepţională.

Sportivitatea modelelor Opel a fost întotdeauna legată de funcţionalitate şi, în această privinţă, Monza Concept aduce un omagiu modelului esenţial Opel Monza Coupé construit între 1978 şi 1986. Şi acesta îmbina eleganţa şi dinamismul cu soluţii inteligente şi funcţionale dedicate şoferilor şi pasagerilor. Asemănările dintre cele două autovehicule sunt evidente în ceea ce priveşte elementele de design, precum suprafeţele mari, vitrate şi linia mediană coborâtă.

Opel_Monza_GSE_vl_white_TCE

Modelul Monza original a fost primul autovehicul de pe piaţă care avea un afişaj digital pe planşa de bord, iar Monza Concept preia şi duce mai departe această inovaţie. Acesta introduce tehnologii avangardiste pentru opţiunile de infotainment şi conectivitate ale viitorului, arătând cum următoarele generaţii de autovehicule Opel vor satisface nevoile unei societăţi mai bine conectate. Acestea vor facilita mobilitatea individuală în viitor, ceea ce va reprezenta mai mult decât o simplă experienţă de conducere.

Opel Experimental GT: debutul conceptelor vizionare la IAA

Monza Concept, un adevărat deschizător de drumuri, este cel mai recent concept vizionar Opel dintr-o serie ce a debutat la Salonul Internaţional de la Frankfurt, în 1965, cu spectaculosul Opel Experimental GT.

La acea dată, Opel era primul producător de autovehicule care construia un concept în Europa şi îl prezenta în cadrul unui salon auto internaţional, repurtând un succes copleşitor. Experimental GT a entuziasmat mass-media şi publicul în aceeaşi măsură şi a reprezentat un punct de pornire pentru prezentarea continuă a conceptelor, pentru descoperirea de idei inovatoare şi pentru a dezvolta portofoliul mărcii în viitor. Conceptele Opel din anii ’60 au avut un succes atât de mare, încât concurenţii europeni au început să îşi dezvolte şi să prezinte propriile concepte.

„Prin Opel Monza Concept, facem viitorul autovehiculelor noastre tangibil în prezent“, declară Neumann, CEO Opel. Şi adaugă pentru a alimenta curiozitatea faţă de cel mai recent concept dezvoltat la Rüsselsheim, înaintea premierei mondiale a acestuia: „Încă nu vă pot oferi detalii despre cum designul interior al modelului Monza Concept şi în special tehnologiile sale inovatoare vor schimba experienţa de conducere. Cu toate acestea, vă garantez că, din orice punct ar fi privit, designul inovator al caroseriei şi proporţiile perfecte vor întoarce capete. Dar aceasta reprezintă doar expresia vizuală a conţinutului extraordinar pe care îl veţi descoperi sub caroserie. Vă invităm pe toţi să vizitaţi standul Opel din cadrul Salonului Internaţional Auto pentru a descoperi câteva aspecte ale viitorului impresionant al Opel!“

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE