Noutăți

Citroën DS 6WR, un nou crossover în gama DS

Cu alură de SUV, dar fără sistem de tracțiune 4×4, Citroën DS 6WR este un crossover destinat pieței chineze.

Citroën DS 6WR-0

Proiectat în Franța și inspirat clar de la conceptul Wild Rubis, ce a putut fi văzut anul trecut, la Salonul auto de la Shanghai, Citroën DS 6WR joacă în liga crossoverurilor compacte, măsurând 4550 mm lungime, 1860 mm lățime și 1610 mm înălțime.

Citroën C1, a doua generație

În ciuda gabaritului destul de impunător, noul model al gamei DS ratează de puțin titulatura de SUV, întrucât oferta nu include și un sistem de tracțiune 4×4, singurele roți motoare fiind cele față. În schimb, pentru a compensa acest neajuns, sistemul ESP dispune de funcția Grip Control, care frânează roata ce tinde să patineze, în vederea exploatării eficiente a resurselor de aderență.

Propulsia cade în sarcina unui motor supraalimentat de 1,6 litri (1.6 THP), disponibil în două versiuni, de 160 sau 200 CP. Ambele motoare sunt oferite în compania unei transmisii automate cu șase rapoarte.

Test: Citroën C5 2.0 HDI

Citroën DS 6WR va fi fabricat în China și va fi disponibil la vânzare spre sfârșitul acestui an. Pentru moment, Citroën nu are intenții de a aduce în Europa noul crossover al gamei DS.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE