Știri

Cigarette Racing 515 este Mercedes-AMG Project One în versiune nautică

Colaborarea dintre producătorul naval Cigarette Racing și Mercedes-AMG a început în urmă cu 11 ani, însă cu siguranță noul lor proiect comun, Cigarette Racing 515 Project One, sosește direct din viitor, nu din trecut.

Un viitor care a devenit realitate de azi, deoarece norocoșii vizitatori ai 2018 Miami International Boat Show, desfășurat între 16 și 20 februarie în cadrul Miami Marine Stadium Park & Basin, au ocazia de a admira pe viu această creație „extraterestră” – de fapt ar trebui să o denumim „extramarină”! În ciuda numelui comun cu hypercarul inspirat din Formula 1, Cigarette Racing 515 nu are totuși prea multe elemente comune cu bolidul de asfalt. Spre exemplu, cu o lungime de 51 de picioare – 15,55 metri – este un pic mai „măricică”, iar viteza maximă este de „doar”… 225 km/h! Dacă ținem totuși cont de legile fizicii, o astfel de performanță este aproape de neimaginat pe apă – și nu ar fi posibilă dacă Cigarette Racing 515 ar fi preluat sistemul de propulsie al Mercedes-AMG Project One, în ciuda celor peste 1000 CP.


Acest adevărat „hyperboat” are în schimb parte de o pereche de propulsoare Mercury Racing V8 care dezvoltă fiecare câte 1350 CP – asta dacă se folosește benzină clasică cu cifră octanică de 91. Dacă proprietarul vrea totul va apela la combustibil de curse, moment în care dacă se apelează la „Race Key” cele două motoare vor oferi câte 1550 CP. Și nici măcar 3100 CP nu ar fi suficienți dacă producătorul nu ar fi apelat la o construcție ultra-ușoară din kevlar și fibră de carbon, rezultatul fiind cu peste 2,2 tone mai ușor decât o barcă mai clasică a firmei – să spunem Cigarette Racing SD GT3, model de doar 41 de picioare… În plus, modelul 515 Project One este chiar mai încăpător decât o barcă din aceeași categorie dimensională – Cigarette Marauder, oferind locuri la bord pentru șase persoane (evident astfel de performanțe merită împărtășite!).

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE