Știri

Chiron – noul Bugatti de 2,4 milioane de Euro

Bugatti_Chiron_25

După nenumărate ediții „finale”, iată că venerabilul Veyron lasă locul unui urmaș: la Salonul Auto de la Geneva a fost prezentat Chiron, noul supercar dezvoltat de Bugatti special pentru a se impune pe tronul celor mai performante automobile ale planetei.

Timp de un deceniu și jumătate, Veyron a luat coroana de lauri a segmetului hypercarurilor de top, grație performanțelor, prețului și luxului  oferit. Acum, la doar câteva luni de la ultimul anunț prin care i se anunța sfârșitul lui Veyron, Bugatti iese la rampă cu o nouă producție care are de partea sa toate superlativele aferente domeniului auto. Cu 1500 CP dezvoltați de motorul W16 de 8 litri, Chiron este cel mai puternic automobil de serie al planetei. De asemenea, cei 16 cilindri (reuniți prin alăturarea a două motoare V8, supraalimentați prin patru turbocompresoare, generează un cuplu motor fulminant, de 1600 Nm, valoare oferită constant între 2000 și 6000 rpm. Cu aceste resurse la îndemână, „filtrate” printr-o cutie cu 7 trepte și o transmisie integrală, Chiron accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,5 secunde și de la 0 la 200 km/h în doar 6 secunde! 

Bugatti_Chiron_13

Cu noul Chiron, președintele Bugatti a declarat că Bugatti a lăsat în urmă dimensiunile care definesc funcționarea tuturor actorilor de pe piață și a stabilit noi paradigme care nu au existat anterior. „Bugatti a testat limitele fizicii. Nu există nici o zonă în care nu am realizat îmbunătățiri semnificative.”

Grație caroseriei monococă din fibră de carbon, coroborată cu șasiul adaptiv nou proiectat, anvelopele special dezvoltate pentru Bugatti și alte tehnologii inovatoare, Chiron este nu numai un campion în ceea ce privește accelerația maximă, dar este și un Bugatti agil, modern, care oferă o manevrabilitate maximă.

Design-ul Bugatti Chiron combină în mod semnificativ două elemnte aflate în antiteză: „fiara” și „frumusețea”. Limbajul de design introdus de Bugatti prin noul Chiron are un ton mult mai agresiv, definind caracterul mașinii. Designerii au reușit să reinterpretare ADN-ul Bugatti cu caracteristicile sale distinctive într-o manifestare modernă, adăugând în același timp noi caracteristici care rezultă din cerințele tehnice de performanță. Astfel, Chiron rămâne, inconfundabil, un Bugatti.

Bugatti_Chiron_11

„Chiron este chintesența super-mașinii sport extreme: ultra-modern, incredibil de rapid, agil și puternic, cu un design stilistic exigent și cu cele mai înalte niveluri posibile de confort”, a declarat Wolfgang Dürheimer. „Această combinație nu este oferită de nici un alt jucător de piață, asigurând lui Bugatti poziția sa unică pe piață. Clienții noștri formează un grup exclusiv de colecționari de automobile. Cu Veyron, ei au avut parte de cea mai bună mașină sport de serie din ultimii 10 de ani. Acesta este motivul pentru care cerințele și așteptările pentru următorul nostru pas au fost atât de mari!”, a mai spus Dürheimer.

Reacțiile clienților arată că Bugatti a dat lovitura! Din cele 500 de exemplare prevăzute a fi fabricate, mai bine de o treime au fost deja comandate, fără ca niciunul dintre acești clienți să vadă pe viu noul Chiron!

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE