Auto util

Ce accesorii trebuie să se găsească neapărat în mașina ta în 2017

Siguranță, estetică, confort – iată primele trei criterii de care ții cont, în alegerea unei mașini noi sau achiziționate de la un proprietar anterior. Aceiași factori, la care se adaugă simțul practic, sunt importanți și în selectarea accesoriilor auto. Ofertele producătorilor vin în întâmpinarea acestor nevoi și sunt din ce în ce mai atractive, de la un an la altul. Ce nu ar trebui să lipsească din mașina ta, în acest an?

Despre accesoriile și dotările auto clasice – utile pentru oricare model de automobil, mai nou sau mai vechi – mai toți șoferii știu câte ceva. Covorașe auto, huse, cotiere, sisteme de navigație GPS, suporturi auto pentru parbriz (universale sau pentru instalarea telefonului), încărcătoare și adaptoare priză auto, aplicații de navigație și trafic precum Waze  – toate acestea sunt piese și inovații pe care șoferii le dețin deja sau se gândesc să le achiziționeze.

Dacă vrei, însă, să treci la nivelul următor de siguranță și confort și să fii la zi cu noutățile, trebuie să știi care sunt cele mai importante accesorii noi și cum te pot ajuta. Iată o listă cu ceea ce se poartă anul acesta, în care vei regăsi și multe accesorii cu adevărat practice, pe care le poți utiliza nu doar în 2017, ci încă multă vreme de acum înainte:

  • Camere auto full HD de acest tip, pentru o experiență la volan mai sigură. Instalând un astfel de dispozitiv, în format high definition și cu un unghi larg de vizualizare, care captează imagini pe toată lățimea străzii pe care circuli, îți aduci în mașină un martor personal, care te ajută să filmezi incidentele din trafic și să eviți sau să rezolvi situațiile neplăcute. Alege un model cu vedere pe timp de noapte, senzori care redau imagini de o calitate impresionantă și o temperatură de funcționare într-un spectru cât mai larg, între zero și 40 de grade Celsius.
  • Multe dintre modelele noi ale diverșilor producători auto vin deja dotate cu sistem infotainment, dar dacă nu este și cazul mașinii tale, sau dacă deții un model mai vechi, îl poți considera un accesoriu pe care îl instalezi separat. Dacă pentru tine este important să ai o experiență completă la volan – din care fac parte Google Maps, accesul rapid la telefon, sistemul audio cu Bluetooth, informații despre vreme și trafic – nu ezita să investești în așa ceva, mai ales că este genul de device care face ca interiorul mașinii tale să arate mult mai sofisticat.
  • Cu organizatorul pentru portbagaj, sub formă de geantă cu fermoar pentru închidere, ieșim din zona tehnologiei și intrăm în zona de mecanică și ergonomie. Care este utilitatea unui astfel de obiect? Te ajută să organizezi mult mai bine portbagajul și să economisești spațiu, fie că îl folosești pentru diverse accesorii și scule necesare în mașină, sau pentru a transporta lucrurile mici. Alege un organizator din material antiderapant și prevăzut cu cadru metalic, pentru stabilitate și manevrare ușoară.
  • Suportul auto pentru tetieră, destinat instalării tabletei sau telefonului, este un accesoriu pentru care pasagerii mașinii tale îți vor fi recunoscători. Dacă te-ai obișnuit deja cu suportul pentru parbriz, unde ai instalat sistemul GPS și telefonul, știi că un astfel de dispozitiv poate deveni indispensabil. Fă-le o bucurie similară și celor care se suie în mașina ta și permite-le să folosească tableta, de exemplu, într-un mod cât mai confortabil.
  • Scaun auto pentru copii, cu senzor pentru siguranță, ca acesta, care trimite alerte către șofer, prin sistem wireless, în momentul în care există modificări de poziție. Modul în care funcționează senzorul, împreună cu sistemul de alertă, este destul de subtil, cât să nu deranjeze la condus, dar să te țină la curent cu ceea ce se întâmplă pe bancheta din spate.

Tehnologiile de mâine

Dacă accesoriile de mai sus pot fi găsite rapid și cu ușurință, în special cele deja aflate la noi pe piață, cum este camera pentru supraveghere video din mașină, pentru viitor, urmărește și evoluția unor tehnologii recent anunțate sau lansate la nivel internațional:

  • Senzorul care nu te lasă să te urci la volan dacă ai consumat alcool
  • Aplicațiile mobile care te ajută să găsești loc de parcare
  • Dronele pentru mașină, având autonomia unui fotograf sau cameraman personal

 

Sursă foto: Shutterstock

Echipa AMS

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE