Știri

Car sharing Smart cu Vision EQ ForTwo Concept

smart vision EQ fortwo

Daimler pare să fi hotărât să facă primii pași în direcția viitorului complet autonom – însă constructorul a avut grijă ca noul său concept pentru Salonul Auto de la Frankfurt să atingă și sectoarele eco sau car sharing.

Noul Vision EQ ForTwo este un concept lansat sub brandul urban Smart, dar cu siguranță el servește și ca preview pentru ceea ce ne putem aștepta din partea părintelui Daimler cu privire la noul sub-brand electric EQ, ce ar trebuie să aibă nu mai puțin de zece modele în anul 2022. În plus, acest concept mic dar extravagant poate fi legat și de ambițiile din sectorul car sharing, poate chiar și ride sharing, dacă ținem cont că Daimler deja are în funcțiune un acord de colaborare cu Uber (propriile servicii operate cu modele autonome Daimler ar trebuie în viitor să devină disponibile prin intermediul aplicației Uber).

smart vision EQ fortwo

Pe scurt, Vision EQ ForTwo pare viziunea din viitor asupra simpaticului model citadin ForTwo Electric Drive – unde farurile și stopurile au fost înlocuite de ecrane LED iar grila radiatorului – inutilă la un model electric – este practic un panou digital de mari dimensiuni ce comunică prin mesaje vizuale cu cei din jur. Interiorul este cel mai frapant – chiar mai mult decât portierele pivotante complet transparente – nu are decât un mare ecran în centru și nimic altceva, nici volan și nici pedalier. Propulsia este în schimb mult mai convențională – acumulator de 30 kWh, reîncărcabil inductiv.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE