Știri Video

Cadillac Escalade, a cincea generație a „luxo-SUV-ului” (video)

Cadillac Escalade, a cincea generație a „luxo-SUV-ului”

Cadillac Escalade a fost prezentat în cadrul uni eveniment dedicat la Los Angeles. A cincea generație a SUV-ului de lux completează trio-ul GM, alături de noile Chevrolet Tahoe și GMC Yukon.

Un nume deja clasic în segmentul SUV-urilor de lux, Cadillac Escalade a fost introdus pentru prima oară cu mai bine de două decade în urmă. A devenit, între timp, un etalon pentru SUV-urile premium americane, însă a cincea generație are parte de o concurență din ce în ce mai acerbă. GM contracarează cu ajutorul unui model complet transformat – stilistic, tehnic și tehnologic. În primul rând, stilul exterior are o notă de „maturitate”. Noul design este inspirat de stilul impus de XT6 și XT5, însă adaugă caracteristicile proprii. De exemplu, majoritatea coordonatelor principale sunt desfășurate pe verticală: grila radiatorului, farurile, luminile de zi LED sau stopurile cu elemente 3D. În schimb, profilul seamănă destul de mult cu al verilor de concern.

Cadillac Escalade, a cincea generație a „luxo-SUV-ului”

La fel ca la Tahoe și Yukon, dimensiunile au crescut substanțial – pasagerii de pe rândul trei au 886 mm spațiu la picioare. Iar portbagajul, în ciuda configurației cu șapte locuri, are nu mai puțin de 722 litri. Dacă exteriorul adoptă un ton mai sobru, interiorul joacă totul pe atu-urile luxului total și al tehnologiilor de vârf. Piesa centrală a cockpit-ului este un nou ecran curbat OLED de 36+ inch și o rezoluție de două ori mai densă decât a unui panou TV 4k. Constructorul a separat totuși imensul display în trei zone distincte: 7,2 inch în stânga volanului pentru centrul de informații, 14,2 inch la mijloc pentru instrumentarul de bord și încă 16,9 inch pentru sistemul de infotainment. Escalade are sistem de navigație cu realitate augmentată, sistem audio AKG cu 36 de incinte acustice, sisteme „Night Vision” și „Surround Vision”, precum și un sistem de entertainment separat pentru locurile din spate cu o pereche de ecrane tactile de câte 12,6 inch.

Cadillac Escalade, a cincea generație a „luxo-SUV-ului”

Cadillac Escalade are parte de o nouă arhitectură, renunțând în sfârșit la arhaica configurație a punții spate – de acum și aceasta este independentă. Șoferul poate ceda controlul sistemului Super Cruise, capabil de acum să schimbe și benzile. Iar constructorul american – care deține în continuare și o firavă prezență europeană – propune noutăți și la capitolul motorizări. Astfel, marele SUV are pentru prima oară în dotare și un propulsor turbodiesel, de 3 litri – în șase cilindri. Acesta dezvoltă 277 CP și are un cuplu egal cu al versiunii pe benzină. Aceasta din urmă este dotată cu un V8 de 6,2 litri și 420 CP / 623 Nm.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE