Știri Tehnologie

Byton, un nou startup electric, se lansează la CES

Cu Tesla deja o rețetă a succesului aproape consacrată în domeniul electro-mobilității, numeroase startup-uri caută să îi calce pe urme, iar unul dintre ele este și Future Mobility (FMC), o companie chineză deținătoare a noului brand Byton.

Noul constructor de modele electrice este pe punctul de a introduce primul său produs – cu prezentarea programată pentru 7 ianuarie în cadrul prestigiosului Consumer Electronics Show din Las Vegas. Vehiculul nu a fost încă prezentat – teaser-ele par să înfățișeze un crossover/SUV de dimensiuni medii, însă deja știm de ce chinezii au ales să lanseze oficial primul lor model la CES – acesta având standard caracteristici tehnice avansate. Nu este vorba doar despre sistemul de propulsie complet electric, ce conform zvonurilor din presa chineză va oferi o autonomie de aproximativ 500 km, ci mai ales de interfața tehnologică din cabină și de capabilitățile sale pregătite pentru o automatizare de tip Level 5 (maxim posibil, nu mai este nevoie de șofer în nici o situație).

Astfel, Byton a prezentat deja câteva detalii și poze cu interiorul noului lor model – ce la exterior are parte de o semnătură LED aparte, dar și de un sistem de recunoaștere facială pentru a permite accesul – punctul de atracție principal fiind însă reprezentat de noua interfață „Shared Experience Display”. Astfel, întreaga planșă de bord a fost transformată într-un singur ecran (ce poate fi divizat în mai multe secțiuni) – dotat cu tehnologie de recunoaștere a vocii, control tip touch dar și „Air Touch” (pentru recunoașterea gesturilor), dar și cu senzori de identificare biometrică. După debutul la CES în Las Vegas noul crossover va fi produs în China, la Nanjing, și va deveni disponibil acasă din 2019, cu Europa și America urmând din 2020.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonament ams

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE