Noutăți

Bryan Bouffier, pilot de teste Hyundai

Hyundai îl integrează pe francezul Bryan Bouffier în echipă sa de Motorsport, în calitate de pilot de teste. Bouffier va realiza mai multe teste pe parcursul anului curent, în scopul dezvoltării Hyundai i20 WRC pentru sezonul competițional din 2015.

i20-WRC-Three-Quarter-Front

Hyundai a anunțat cooptarea pilotului francez Bryan Bouffier în cadrul echipei, cu ocazia unei noi sesiuni de țeste pentru anul curent. Bouffier a fost prezent în componența echipei din Alzenau și anul anterior, contribuind la dezvoltarea unității Hyundai i20 WRC, înainte de întoarcerea sa în Campionatul Mondial de Raliuri FIA.

Abilitățile și competențele pilotului francez vor fi utilizate de Hyundai Motorsport într-o serie de teste pentru dezvoltarea i20 WRC pentru anul competițional 2015. Aceste teste se realizează independent de cele organizate înaintea raliurilor din acest an.

Hyundai Motorsport anunță cu această ocazie, participarea sa în cadrul raliului Antibes Coasta de Azur a€“ a patra etapă a campionatului francez de raliuri, care va marca debutul lui Bouffier alături de echipă. Înscrierea la evenimentul francez va fi utilizată ca oportunitate pentru testarea i20 WRC pentru probele de asfalt, care vor avea loc anul acesta.

Hyundai Motorsport va participă la raliul Antibes Coasta de Azur cu o unitate i20 WRC destinată testării, cu scopul de a obține kilometri și informații importante de la desfășurarea unei probe pe asfalt. Evenimentul oferă avantajul de a permite participarea unităților WRC și se sincronizează perfect cu programul încărcat de teste și raliuri ale echipei.

Sediul Hyundai unde sunt dezvoltate ma;inile din WRC.

Suntem încântați să îl primim din nou pe Bryan în echipă, după muncă extraordinară pe care a realizat-o anul trecut alături de noi. Suntem în discuții de ceva timp și am hotărât că merită cu siguranță o nouă oportunitate. El va fi alături de noi în diferitele teste de dezvoltare pe care le desfășurăm pe tot parcursul anului, în scopul pregătirii pentru sezonul competițional din 2015. Am certitudinea că Bryan ne va ajută foarte mult și de această dată. Pentru a înregistra kilometri într-o probă de asfalt și pentru a testa unele componente într-un mediu competitiv, am decis să participăm luna următoare la raliul Antibes Coastă de Azur. Bryan a fost alegerea potrivită pentru acest eveniment”, a declarat Michel Nandan, șeful echipei.

Bouffier și copilotul Xavier Panseri au câștigat de trei ori Raliul Campionilor din Polonia și au obținut titlul în Campionatul francez de raliuri din anul 2010. În plus față de performanțele notabile înregistrate anul curent la raliul din Monte Carlo, perechea a câștigat etapă la care a participat în cadrul raliului Intercontinental Challenge din 2011 și a dominat Turul Corsicii (Campionatul European de Raliuri) din 2013. Experiență vastă a francezului în calitate de pilot de teste și colaborarea anterioară cu Hyundai Motorsport reprezintă completarea perfectă pentru echipă actuală.

Panseri-Bouffier
Bryan Bouffier și Xavier Panseri

“Sunt cu adevărat bucuros să fiu din nou parte a echipei Hyundai Motorsport. Am avut o colaborare foarte deschisă în 2013. Voi lua parte la o serie de teste de dezvoltare realizate în acest sezon și voi face tot posibilul să contribui la pregătirea pentru sezonul din 2015, prin experiența și cunoștințele pe care le dețin, oferind echipei răspunsuri pe cât se poate de amănunțite. De asemenea, sunt recunoscător pentru oportunitatea de a pilota o unitate Hyundai i20 WRC la raliul Antibes, competiție pe care am câștigat-o în anul 2006, unde pilotez cu plăcere de fiecare data când mă reîntorc “, a declarat Bouffier.

Desfășurat pe coasta franceză, Raliul Antibes urmează a avea loc în perioada 30 a€“ 31 mai, integrând o parte din traseul raliului din Monte Carlo. Competiția include douăsprezece probe speciale a€“ șase dintre ele repetandu-se de două ori a€“ întreagă etapă însumând 212 kilometri.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE