Magazin Motorsport Noutăți

BMW i şi MS Amlin Andretti în FIA Formula E, Mexico City

A fost o zi de cursă dezamăgitoare în etapa FIA Formula E din Mexic pentru MS Amlin Andretti. Nici pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia), nici Robin Frijns (Olanda) nu au reuşit să puncteze în Mexico City ePrix. Frijns s-a clasat al 11-lea, în timp ce Félix da Costa nu a reuşit să ajungă la final din cauza unei probleme tehnice.

Calificări Pentru MS Amlin Andretti Team, sesiunea de calificări a fost, asemenea întregii zile de pe circuit, imprevizibilă. Félix da Costa a obţinut locul al optulea, cel mai bun timp al său – 1:03,363 – fiind reuşit pe o pistă prăfuită, cu condiţii variabile. O penalizare primită de un alt concurent a făcut ca portughezul să ia startul al şaptelea. Frijns s-a regăsi pe locul al 17-lea, cel mai bun timp fiind 1:03,688.

Félix da Costa a câştigat un imbold suplimentar prin câştigarea eRace ce a avut loc după-amiază în faţa unui public numeros şi pasionat prezent în eVillage. Echipa a primit o vizită neaşteptată din partea celebrei Paris Hilton, care şi-a făcut timp pentru fotografii cu echipa şi a descoperit cum sustenabilitatea şi tehnologia electrică contribuie la modelarea viitorului curselor.

Cursă Odată ce a început cursa, Félix da Costa a fost prin în trafic în primul tur şi a fost nevoit să folosească spaţiile de degajare, astfel că a pierdut mai multe locuri. El a luptat din greu şi a reuşit să revină până pe locul al şaselea, înainte ca o problemă mecanică să-l oblige să abandoneze timpuriu. Frijns a avut o maşină rapidă şi şi-a făcut loc prin pluton până pe poziţia a cincea, după care a primit o penalizare “drive-through” pentru că nu a respectat timpul minim pentru pit stop. El a reuşit să recupereze locuri după efectuarea penalizării, dar a încheiat în afara punctelor, pe locul al 11-lea. Cursa a fost câştigată de Lucas Di Grassi (Brazilia). Per total, Qualcomm Safety Car BMW i8 a avu trei apariţii pe circuit de-a lungul cursei.

Perspective FIA Formula E se îndreaptă spre Europa pentru etapa a cincea, Monaco ePrix, care va avea loc la 13 mai. Complexul spectaculos de pe ţărmul Mediteranei, casa celei mai faimoase curse auto din lume, găzduieşte a doua cursă Formula E pe circuitul scurt şi plin de acţiune din jurul portului.

Cursele FIA Formula E sunt transmise în România pe programele Dolce Sport.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTER

CATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE