Noutăți

Audi Q4, schițele unui viitor SUV sportiv

Pentru Salonul auto de la Beijing, constructorul din Ingolstadt a pregătit conceptul Audi Q4. Acesta va intra în luptă directă cu BMW X4.

Audi Q4 Concept

Audi intenționează să își intensifice prezența în segmentul SUV-urilor de lifestyle prin extinderea gamei sale cu un nou model. Acesta se vrea a fi un răspuns la noul BMW X4 sau Range Rover Evoque, SUV-uri ce mizează pe imagine și sportivitate. Pentru început, noul model va fi prefigurat de un concept ce va fi expus în cadrul Salonului auto de la Beijing.

Audi S3 Cabriolet, senzații tari în aer liber

În linii mari, acesta pare o evoluție a spectaculosului Allroad Shooting Brake, ce a fost expus de Audi în cadrul Salonului auto de la Detroit, desfășurat la începutul anului. Pentru moment, detaliile de design rămân un mister total, dar ne așteptăm să regăsim la acest model aceeași grilă impunătoare a radiatorului prezentă pe noua generație Audi TT și blocuri optice cu design la fel de complex. În rest, trăsăturile sportive sunt sugerate de o linie coborâtă a pavilionului, pasaje pronunțate ale roților, o capotă bombată a motorului și „umeri“ clar scoși în evidență.

Audi plusează pe gama Q

Ca dimensiuni, conceptul Audi Q4 se va situa foarte aproape de actualul Q3, având o lungime de 4400 mm şi o lăţime de 1850. Cel mai probabil, similitudinile nu se vor opri aici, ci vor continua și la nivelul platformei tehnice, care ar putea fi preluată fără prea mari modificări. Asta înseamnă că am putea avea atât versiuni cu tracțiune față, cât și integrală. În schimb, interiorul mizează pe noul cockpit virtual introdus în scenă tot de Audi TT. Adică, se renunță la display-ul central de pe consola centrală, iar ceasurile de bord sunt înlocuite de un ecran de mari dimensiuni.

Audi R8 e-tron, produs în serie limitată

Ca propulsie, Audi Q4 va utiliza un sistem hibrid, compus dintr-un propulsor TFSI cu cilindreea de 2,0 litri și două motoare electrice, unul cuplat la motorul termic printr-un ambreiaj multidisc, iar celălalt amplasat pe puntea spate. Împreună, acestea asigură conferă conceptului tracțiune integrală. Ca o premieră pentru marca Audi, încărcarea bateriei litiu-ion se poate face atât prin intermediul conectării clasice la priză, cât și printr-un sistem inductiv.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE