Știri

Acesta este rivalul de la Peugeot pentru VW Golf GTI, Ford Focus ST

Peugeot vrea să fie văzut ca un pretendent serios printre constructorii de hot hatch-uri, lansând întâi 208 GTi iar acum 308 GTi cu până la 270 cai putere.

0000

Motorul este cunoscutul 1.6 turbo de la PSA, pe care Peugeot îl va oferi în două variante de putere pe 308 GTi: 250 sau 270 de cai. Cutia de viteze oferită este exclusiv una manuală cu șase trepte; nu există opțiune cu dublu-ambreiaj.

 

Suspensia a fost coborâtă cu 11 mm față de modelul standard, jantele sunt minimum de 18 inci sau 19 pe modelul de 270 de cai putere care mai primește și diferențial autoblocant de tip Torsen.

 

Peugeot spne că 308 GTi accelerează până la 100 km/h în în 6.2 secunde în varianta standard sau 6 secunde în varianta 270 cp. Mașina cântărește doar 1,205 kg ceea ce înseamnă că este capabil să folosească doar 6 l/100km în medie, deși probabil în lumea reală acea cifră va fi cel puțin dublă dacă mergi sportiv constant.

 

Estetic mașina nu iese în evidență, adoptând puțin din abordarea deloc flamboaiantă a celor de la Volkswagen cu Golf GTI, dar pentru cineva cu un ochi format va ieși imediat în evidență – Peugeot a ales varianta subtilității. Îl ajută totuși jantele, evacuarea dublă, pragurile mai joase, grila față finisată în negru lucios să pară un model special.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE