Auto util

5 sfaturi pentru întreținerea echipamentelor din atelierul mecanic

Vă întrebați adesea ce să faceți pentru ca atelierul mecanic să funcționeze bine? Pentru ca atelierul dumneavoastră mecanic să funcționeze așa cum vă doriți, ar trebui să vă faceți griji cu privire la lucrările de întreținere ale diverselor echipamente vulcanizare. Iată cele 5 sfaturi pentru o bună utilizare a diverselor utilaje vulcanizare din atelierele mecanice. Aveți grijă de acele scule vulcanizare pe care le folosiți în atelier și veți vedea că situația se va schimba.

  1. Curățenie

În mod ideal, centrul auto are funcții de întreținere de bază. În acest sens, preocuparea pentru menținerea în condiții bune a echipamentelor devine o chestiune de bază pe care se sprijină toate activitățile ulterioare, deoarece nu este un lucru surprinzător faptul că munca depusă de mecanici generează murdărie constant.

Prin urmare, este esențial ca, după terminarea unui serviciu, zona de lucru și instrumentele utilizate să fie curățate pentru a continua operațiunile mai bine.

  1. Lubrefiere și inspecție

După curățarea utilajelor din atelierul auto, este important să le lubrefiați, astfel încât acestea să fie păstrate în cel mai bun mod. Pentru a realiza acest lucru, lucrătorii trebuie să știe exact ceea ce fac pentru a nu lubrifia în exces echipamentele. În plus, este indicat să le verifice, astfel demonstrează că își asumă responsabilitatea de a întreține și îngriji echipamentul din când în când.

Un aspect important în activitatea cu diverse utilaje mecanice este că, odată ce standardele au fost stabilite, acestea trebuie să fie aceleași sau similare cu cele pe care le dețin lucrătorii companiei și, dacă este posibil, proiectate în funcție de experiența pe care o are fiecare mecanic.

  1. Întreținere generală

Aceasta constă în pregătirea și repararea aparatelor în întregime, precum și în întreținerea matricelor. În plus, trebuie monitorizată funcționarea mecanicii motorului, frânelor, cutiilor de viteze și transmisiilor mecanice din atelierul mecanic. Printre acestea, există echipamente precum elevatoare auto, bănci pentru motoare și prese hidraulice, pentru a numi câteva.

  1. Păstrați instrumentele în stare bună

Este esențial ca materialele să fie în stare bună la momentul utilizării. Pentru aceasta, trebuie utilizate instrumente specializate pentru fiecare reparație care trebuie efectuată, deoarece utilizarea necorespunzătoare poate reduce viața lor utilă.

De asemenea, ar trebui să se ofere o instruire adecvată lucrătorilor cu privire la manipulare și îngrijire atunci când le transportă. De exemplu, după ce se vor efectua acțiuni de protecție a marginilor și vârfurilor, acestea trebuiesă fie în stare excelentă și ordonate corespunzător, la locul potrivit.

  1. Folosiți numai utilajele pe care le dețineți

În cazul în care angajați pe cineva sau mutați un lucrător pe un nou post în cadrul atelierului, este important să vă asigurați că acesta se pricepe să manevreze aparatul pe care îl va utiliza. Nu trebuie să se folosească niciodată echipamente complexe dacă persoana nu știe exact cum funcționează. Trebuie să fiți foarte atenți la orice schimbare și în cazul în care aveți îndoieli, întreabați întotdeauna o persoană cu mai multă experiență.

Indiferent de utilajul folosit în atelierul mecanic, acesta trebuie păstrat în stare foarte bună și să fie la zi cu toate reviziile corespunzătoare. Atâta timp cât există o comunicare bună între angajatori și mecanici, nu trebuie să apară probleme care să împiedice funcționarea sa corespunzătoare. 

Sursa imagini: pixabay.com

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE