Auto util

5 city break-uri de Revelion în Europa pe care le poţi face cu maşina

city break europa

Indiferent cine şi ce ar spune, românul este unul dintre cei mai muncitori oameni din Europa. Şi, ca orice om muncitor, românul merită o vacanţă de Revelion pentru a se elibera de stresul acumulat în decursul anului.

Cum în România preţurile de Revelion sunt extrem de mari, ne gândeam că poate ai dori să ajungi în locuri din Europa foarte uşor accesibile cu propria maşină, descoperindu-ţi astfel pasiunea pentru călătorit, văzut lucruri noi şi degustat preparate locale delicioase.

Aşadar, dacă îţi doreşti un city break pentru un Revelion de neuitat, propunem următoarele destinaţii.

Praga

Na zdravi! Dacă eşti un iubitor al berii, află că până acum n-ai văzut nimic! Pricepuţii berari germani sunt complet depăşiţi de pasiunea, dedicarea şi inventivitatea berarilor cehi, în obținerea de noi arome, pe care le poţi degusta împreună cu prietenii în miile de baruri şi restaurante tradiţionale din capitala Cehiei.  

Dar, bineînţeles, berea nu este totul. Praga este un oraş extrem de bogat şi fascinant din punct de vedere cultural. Aici puteţi vedea atracţii precum Castelul Vysehnrad, Castelul Praga, Podul Carol, Ceasul Astronomic, Piaţa Vanceslau şi Muzeul Naţional (absolut superbe noaptea).

Budapesta

Desigur, o alternativă mult mai apropiată ar fi chiar vecinii noştri de la graniţa de vest. Budapesta este un loc superb, în special noaptea, plin de clădiri vechi de sute de ani precum Castelul Budapesta, frumuseţile arhitecturale din Piaţa Eroilor şi, mai ales, celebrul Pod cu Lanţuri.

Poţi face cumpărături pe Vaci utca, în celebra piaţă Ecseri sau pe Kiraly utca, iar după shopping, poţi degusta mâncăruri tradiţionale ungureşti la Central Market Hall. De asemenea, faimoasele baruri în ruină din Budapesta îţi vor oferi o experienţă  cu totul şi cu totul deosebită.

Poţi lăsa maşina acasă pentru a te bucura de o croazieră pe Dunăre cu destinaţia Budapesta!

Viena

Nu foarte departe de vecinii noştri din Ungaria, avem unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. Viena este o bijuterie are respiră cultură prin fiecare por.

Palatul Schonbrunn, Palatul Belvedere, Catedrala St. Stefan sunt doar câteva din monumentele ce n-ar trebui să lipsească din pozele de vacanţă.

Mâncare specifică? Mă bucur c-ai întrebat, deoarece în Viena poţi savura Sachertorte, un tort de ciocolată deosebit. De asemenea, poţi încerca un pahare de Schnapps tradiţional vienez  pentru a te mai încălzi puțin. Dacă vrei ceva mai puţin tare, poţi încerca unul dintre cele mai vechi şi sofisticate vinuri din colecţiile restaurantelor din oraş.

Istanbul

 

Istanbulul este un oraș ce merită vizitat măcar o dată în viață, pentru Moscheea Albastră şi Marele Bazar, plin cu comercianţi şi mărfuri cât mai diverse (şi ieftine!).

Poţi gusta nenumărate forme de kebap „de la mama lui”, dar şi multe alte mâncăruri tradiţionale turceşti irezistible precum Mezes, Hamsi sau Simit.

Zagreb

Zagreb este un oraş verde, în care natura se combină cu monumente vechi şi încărcate de istorie. Muzeul Oraşului Zagreb, Muzeul de Artă Contemporană, Biserica St. Mark trebuie să fie puse pe lista voastră cu obiective turistice.

O altă experienţă unică este plimbarea cu funicularul oraşului, vechi de peşte 100 de ani, distracție ce îți va face automat o foame de zile mari. Așa că la finalul acestei aventuri, te poţi delecta cu mâncăruri tradiţionale croate precum brodet (tocană de fructe de mare cu mămăligă), pasticada, soparnik sau skradinski rizot.

Indiferent de city break-ul ales pentru a petrece un Revelion de neuitat alături de familie şi cei mai buni prieteni, dacă ai nevoie de o revizie la maşină, înainte de plecare, Viva Credit îţi stă la dispoziţie cu un credit online, rapid şi fără acte pe care îl poți obtine în 2 ore ore!  Nu trebuie decât să accesezi link-ul de mai jos și să afli mai multe despre această variantă rapidă de finanțare.

 

 

 

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Pixabay

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE