Auto util

3 metode de tuning auto cu bani puțini

tuning auto

Îți doreșți ca mașina ta să fie complet personalizată, însă ai un buget limitat? Trebuie să știi că există o mulțime de variante prin care îți poți tuna autoturismul fără să scoți din buzunar sume impresionante de bani.

Dacă ai stabilit ce anume vrei să modifici la aspectul exterior al vehiculului și la performanțele sale tehnice, poți să te descurci chiar și pe cont propriu. Situația este mai delicată în cazul în care vorbim de schimbări la motor sau instalarea unor piese mai speciale, deoarece atunci ai nevoie de un profesionist.

Însă, indiferent de elementele cărora doreșți să le aduci îmbunătățiri, pentru a face asta cu bani puțini poți găsi componentele necesare pentru tuning la dezmembrări auto în Brașov ori altă zona din țară. Aceasta este una dintre modalitățile prin care fac rost de piese ieftine șoferii care vor să modifice înfățișarea mașinii fără să cheltuiască prea mulți bani. Iată trei metode de tuning auto low-budget.

Montează un bullbar

Cu toate că au fost construite ca o măsură de siguranță împotriva coliziunilor cu alte autovehicule sau chiar cu animale, bullbar-urile sunt nelipsite de pe lista modificărilor aduse unei mașini tunate. Este vorba despre acel grilaj care se atașează în partea din față a mașinii și îi poate schimba complet aspectul. Pe lângă protecția pe care o oferă, bullbar-ul și-a câștigat popularitatea și ca element decorativ.

Aceasta este una dintre piesele esențiale pentru un tuning reușit, iar achiziția sa este prietenoasă cu bugetul tău, mai ales că o poți găsi și la mâna a doua. Bullbar-ul reprezintă o investiție inteligentă, așa că nu renunța la tunarea mașinii cu ajutorul sau deoarece este una dintre piesele-cheie pentru modificarea aspectului exterior.

Optează pentru jante sport

Pentru orice automobil, roțile sunt unele dintre cele mai vizibile componente. Așadar, orice modificare vei întreprinde la nivelul acestora, în mod clar vei reuși să ieși în evidență. Dacă eșți o fire sportivă ori pur și simplu îți doreșți ca autoturismul tău să arate ca unul de curse, achiziționează un set de jante atipice care să schimbe radical înfățișarea mașinii tale.

Fără să depui prea mult efort și cu o investiție minimă, vei reuși să-ti tunezi autovehiculul într-un mod inedit. Aceste componente sunt ușor de montat și nu costă foarte mult, mai ales că poți găsi jantele potrivite și la dezmembrări auto. În mod clar vei reuși tot ceea ce ți-ai propus și asta fără investiții majore.

Instalează un eleron

Achiziția și instalarea unui eleron sunt esențiale atunci când vrei să îți tunezi mașina fără să cheltuiești prea mulți bani. Vorbim de un dispozitiv aerodinamic care are rolul de a mari aderența unui autoturism și de a-i îmbunătăți estetica.

Dacă te întrebi cum funcționează, află că eleronul deviază cursul aerului care circulă deasupra mașinii în mișcare în direcție verticală, pentru a împinge autoturismul în sens opus. Principiul acțiunii și reacțiunii generează astfel mai multă aderență, deoarece presiunea dintre suprafața de contact a anvelopei și asfalt este mai mare, și micșorează viteza maximă prin creșterea coeficientului de rezistență aerodinamică.

Fie că vei alege un eleron din aluminiu de tip racing sau unul fin, dintr-o singură bucată, cu siguranță acest element te va ajuta să-i oferi un aspect deosebit mașinii tale.

Acestea sunt trei dintre componentele principale pe care le poți schimba la mașina ta, cu bani puțini. Ai posibilitatea de a găsi piesele la mâna a doua, în cadrul unui parc de dezmembrări auto. Ține cont de modelul mașinii tale și caută produsele potrivite, ca să te asiguri că vei beneficia de un tuning extrem de reușit.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: unsplash

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE