Auto util Noutăți

2030 – anul în care nu se vor mai vinde automobile clasice în Paris, Oxford sau Olanda

Pe zi ce trece, din ce în ce mai multe autorități locale sau naționale – mai ales din Europa – par să anunțe finalul erei automobilelor cu combustie internă și inițierea revoluției electrice.

După ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că guvernul condus de el a decis să implementeze o strategie de încetare a comercializării automobilelor noi de tip ICE (internal combustion engine) pentru anul 2040 la nivelul întregii țări, iată că autoritățile locale din Paris sunt chiar mai rapide. „Transportul este unul din factorii majori de generarea gazelor cu efect de seră… astfel plănuim să ne dezicem de vehiculele cu combustie internă, ce folosesc combustibili fosili, până în 2030,” a declarat Christophe Nadjovski, un oficial din cadrul consiliului local, pentru France Info. Planul este ca Parisul să devină un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor la nivelul anului 2050, cu interzicerea popularelor modele cu propulsie diesel având loc chiar mai devreme – încă din 2024.

Între timp, Oxford, orașul Britanic faimos pentru mediul său academic, plănuiește o strategie similară – de interzicere a accesului a modelelor pe benzină și diesel din centrul istoric începând cu 2020, devenind prima localitate din Anglia care ia această decizie radicală. Autoritățile plănuiesc crearea primei zone „zero emisii” din țară, cu majoritatea zonelor de interes din Oxford devenind accesibile doar automobilelor electrice până în 2030. Nu în ultimul rând, Olanda se alătură Angliei și Franței la nivel statal în decizia similară de interzicere a vânzării de automobile noi ICE din 2030 (celelalte state au un orizont mai larg – 2040), coroborată cu investiții de patru miliarde de euro pentru realizarea tranziției și o reducere a emisiilor la nivelul întregii țări de 49% în următorii ani.

Via Paris Mayor 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE